Els panellets, els dolços per excel·lència per celebrar Tots Sants
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
És època de castanyes, moniatos i també panellets. No falten mai a la celebració de Tots Sants. La tradició segueix vigent malgrat la crisi. Hem estat en un obrador on ens han ensenyat l´elaboració dels panellets.
Fets d´ametlla, sucre i ou, els panellets són el dolç per excel·lència de Tots Sants. D´aquest obrador en sortiran prop de 180 quilos i ja fa que els venen tot el mes. Es barregen els productes, es posa pell de llimona que els dóna el toc de distinció i es deixa reposar la massa 24 hores, abans de posar l´ornamentació, en aquest cas pinyons, i col·locar els panellets acuradament a la safata. De gustos i tipus n'hi ha per poder triar.
Els panellets han de passar pel forn durant 13 minuts a uns 215 graus de temperatura, per tal que agafin un color perfecte. El següent pas, un cop treta la safata del forn, és posar una capa d'almívar per arrodonir l'aspecte i el gust del panellet. Un dolç que, malgrat la crisi, segueix tenint molta acceptació i els clients no semblen pensar-s'ho dos cops a l'hora de comprar-ne.
El panellet de pinyons, el clàssic, segueix sent el més demandat. Un dolç tradicional que forma part de la gastronomia del fred, tot i que enguany s'estigui vivint una castanyada d'allò més càlida.
Informa: Ivan Álvarez Imatge: Anna Ginestà