Els permisos per a noves construccions augmenten un 128%

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Increment important de la construcció nova el 2015. Durant l'any passat es va autoritzar la construcció de més de 45.000 metres quadrats, xifra que suposa un increment del 128% respecte de l'exercici anterior. Sant Julià de Lòria i Encamp són les parròquies on més s'ha construït, principalment edificis plurifamiliars. Tot i l'increment, el 2015 no va ser un any amb una activitat destacada ja que és el segon any amb menys activitat dels darrers set exercicis. El pitjor va ser el 2014.

Evolució positiva de la construcció nova el 2015. Durant aquest any es van autoritzar la construcció de més de 45.000 metres quadrats de superfície, una dada que suposa un increment del 128% sobre l´exercici anterior. 

Majoritàriament s´ha autoritzar l´edificació d´habitatges plurifamiliars, més de 32.000 metres quadrats. També s´han donat permisos per construir prop de 9.000 metres quadrats en xalets i 4.500 per a magatzems i locals comercials. 

Sant Julià de Lòria ha estat la parròquia on més construcció nova s´ha autoritzat, més de 19.000 metres quadrats. L'increment respecte de l'exercici anterior és del 600%. Segueix Encamp amb permisos per més de 7.700 metres quadrats i una pujada del 300%. Escaldes-Engordany és la tercera parròquia on més construccions s´han autoritzats, més de 3.000 metres quadrats, principalment per a l´edificació de xalets. Per contra, a Canillo i la Massana els permisos han caigut a nivells inferiors als del 2014.

Per al sector, aquestes dades són positives i reflecteixen una recuperació de la confiança en l'economia del país. 

Víctor Filloy, gerent de l'ACODA, creu que així s'estabilitzarà el sector i que és un símptoma que l'economia del país està intentant arrencar. Segons Filloy, la inversió estrangera hi té "molt a veure". Insisteix que s'ha reprès la confiança en el país després d'un cas com el de BPA que es va notar en l'economia interna.

Segons Filloy, l'obra autoritzada s'ha situat entorn d'una xifra que ja es considera sostenible i en línia amb els anys anteriors, a excepció del 2014 quan va caure por sota del 20.000 metres quadrats.

Informa: Ana Alamán    Imatge: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.