Els plans de jubilació, un dels productes bancaris més demanats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els darrers anys, les entitats bancàries han constatat la migració d´un volum elevat de diners des dels dipòsits a termini cap als comptes corrents. Aquesta és una de les conseqüències de la política monetària expansiva del Banc Central Europeu. Una política d´interessos baixos que l'organisme ha dut a terme per reactivar les economies de la zona euro.
El 2011, un 56% dels clients de MoraBanc tenien dipòsits a termini. Havien confiat a l´entitat bancària una quantitat de diners per un temps determinat a un tipus d´interès atractiu que els permetés obtenir més diners en el futur. Ara, els que opten per aquest tipus de producte financer representen el 31%. Així, un 25% dels clients ha traspassat els diners dels dipòsits a termini als comptes corrents. La raó: el Banc Central Europeu manté des del 2011 una política monetària d´interessos baixos que ha restat atractiu als productes financers a termini. Segons indica el director de Banca Comercial de MoraBanc, Xavier Riestra, "uns tipus que estaven al voltant el 2% al 2011, avui dia estan al 0% o en negatiu".

Amb un entorn econòmic d´interessos baixos, els clients de les entitats bancàries han optat també per altres productes. Els plans de jubilació són actualment un dels més demandats. Riestra afirma que "tal com estan avui les pensions públiques, és molt recomanable perquè hi ha garantia de capital". Es renuncia a la liquidesa dels diners "per obtenir un rendiment que avui no s'aconsegueix a curt termini".

Els clients amb un perfil més arriscat han decidit invertir els seus diners en productes com els fons d´inversió. Un instrument d´estalvi atractiu actualment i que permet diversificar la inversió. Amb tot, la garantia que ofereixen no és del 100% ja que depenen de la possible volatilitat de la borsa de valors.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Robert Querol
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.