Els premis Pirene de periodisme queden deserts i es lliuren tres accèssits

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Insòlita entrega dels premis Pirene de periodisme. Insòlita perquè ha quedat desert el primer premi en les dues categories que hi competeixen: audiovisual i premsa escrita. El jurat ha determinat que cap dels 28 treballs presentats, 23 escrits i 5 audiovisuals, tenia prou nivell per aspirar al màxim reconeixement. S'han entregat, això sí, tres accèssits.

Cap dels 28 treballs que optaven al premi Pirene de periodisme ha estat mereixedor del primer premi. Ni en categoria audiovisual, ni en la de premsa escrita. Deserts, doncs, els màxims guardons del certamen, que arriba a la dinovena edició, i que estaven dotats pel Govern d'Andorra amb 3.000 euros cadascun.

El jurat ha estimat que cap dels treballs tenia prou nivell per adjudicar-se'l. L'últim cop que tots els Pirene van quedar deserts va ser en l'edició del 2001. Sí que s'han entregat, en canvi, 3 accèssits. En categoria audiovisual el reportatge de Toni Ubach i Josep Lluís Trabal "Soldeu-el Tarter 50 anys, el motor d'un país". Un excel·lent documental que Andorra Televisió va emetre el 26 de febrer passat i que repassa, des dels orígens, la història d'aquesta estació. Un treball que es pot veure encara al portal d'aquesta casa, www.andorradifusio.ad, en l'apartat de documetals.

En premsa escrita dos accèssits més. Un per a "Un país d'actors", del fotògraf Tony Lara. Reportatge gràfic sobre els actors andorrans publicat a 'Portella'. També hi ha hagut reconeixement per a "Jeu de pistes. Dossier ours", de Patrice Teisseire-Dufour, a la revista 'Pyrénées Magazine'.

Tots ells s'han endut 750 euros de premi.

Informa: Jordi Cama       Imatge: Víctor Reolid

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.