Els productors de vi impulsen la creació d'un segell propi
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'exportació és l´assignatura pendent del sector vitivinícola del país. Ser un país tercer sense acords amb la Unió Europea i no tenir una denominació geogràfica que localitzi al mapa la producció dificulta la sortida dels cellers andorrans. Per aquest motiu, actualment impulsen la creació d´un segell propi, que podria agrupar la producció sota la denominació Vins d´Andorra. Més endavant buscaran el reconeixement europeu.
Vins d'Andorra podria ser el nom sota el qual es comercialitzés de manera conjunta la producció vitivinícola. La creació d´un segell de país i posteriorment d´una identificació geogràfica protegida és imprescindible perquè els cellers tinguin passaport i s´agiliti l´exportació, que ara queda, sovint, a mercè dels comissaris dels punts fronterers. El segell de país podria estar enllestit a principi de l´any vinent. Pel que fa a la IGP, és més complicat, ja que el procés d´acreditació europea pot durar més de tres anys. A Andorra la producció és reduïda per la poca disponibilitat de terrenys i per les característiques de vins d´alçada que predominen. Per això, s´embotellen entre 3.000 i 5.000 ampolles per celler. La majoria es ven al país.Informa: Ana Alamán Imatge: Marta Paixà