Els ramaders confien que l'alerta de l'OMS incrementarà el consum de carn de qualitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'informe de l'Organització Mundial de la Salut que alerta que les carns processades incrementen el risc de contreure càncer, no preocupa excessivament el ministeri d'Agricultura i Medi Ambient ni els ramaders. Asseguren que a Andorra es produeix sobretot carn de qualitat i notícies com aquesta poden ajudar que n'augmenti el consum.

L'informe de l'OMS sobre les carns processades pot donar mala fama momentàniament al sector, però, previsiblement, ajudarà que hi hagi més consum de carn d'Andorra ja que és de gran qualitat. 

Segons la ministra d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, "l'informe de l'OMS parla de la carn vermella transformada i això pot posar més de relleu el producte que tenim aquí". La ministra destacava la carn de qualitat d'Andorra "amb un sistema de cria tradicional" i creu que a partir de l'advertència de l'OMS pot tenir més visibilitat En la mateixa línia s'ha pronunciat el gerent de Ramaders d'Andorra, Valentí Casals, que pensa que aquest informe "ha de potenciar tot el sector de productors que estan fent carn de qualitat".

També recorden que aquest estudi no fa més que recordar una cosa de sentit comú: que menjar massa carn, com altres productes, és dolent per la salut. Sílvia Calvó ha informat que Andorra té la intenció de fer un estudi amb Espanya i França sobre la qualitat de la carn pirinenca. Altres investigacions prèvies han donat com a resultat que és molt bona pel consum.

Informa: Pere Moliné   Imatge: Jordi Seabra

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.