Els ramaders hauran de tancar amb filferro electrificat les zones de pastura per evitar accidents al port d'Envalira

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els ramaders que duguin bestiar a pasturar als entorns del port d´Envalira estaran obligats a tancar amb filferro electrificat les zones de pastura per evitar que el bestiar entri a la carretera i hauran de contractar els serveis d´un vaquer perquè vigili els animals. Són mesures acordades pel comú d´Encamp i el Govern per evitar més accidents amb bestiar al port.

En cas que que no es respectin les mesures, els infractors podrien fer front a multes d´entre 600 i 1.200 euros i si un dels seus animals provoqués un accident, hauria de pagar els desperfectes.

Aquest any els arrestos de la taba han incorporat la nova normativa fruit de l´acord del comú d´Encamp amb el Govern per evitar més accidents al port d'Envalira. A banda de les sancions, també s´estableix que aquestes tanques de filferro hauran d´estar a tres metres de la carretera fora de nuclis urbans i a cinc metres quan estiguin dins d'una població.

El cònsol major, Jordi Torres, ha afirmat que seguiran "si aquesta mesura funciona i si minimitzem els accidents" En cas que no funcioni, "podem anar més enllà", ha afegit.

El cònsol major d´Encamp, Jordi Torres, ha destacat que la mesura serà provisional i que en cas que sigui necessari d'aquí a un any se n'estudiaran altres, com uns tancats més reforçats.

Des de l´oposició han aplaudit les mesures. Tot i això, el PS ha demanat que es compleixin altres punts de l´acord entre el comú i el Govern, com ara la millora de la senyalització a la carretera que alerti de la possible presència d'animals.

Les mesures es van fer públiques amb motiu de l´arrendament dels cortons. En total, s´ha assolit la xifra de 1.830 euros en el conjunt de cortons que han sortit a lloguer per al 2016.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.