Els recursos gestionats pels quatre bancs andorrans augmenten fins als 44.000 milions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L´Agrupació de Bancs Andorrans ha publicat en el seu anuari que els recursos gestionats pels quatre bancs andorrans, exceptuant BPA, el 2014 eren de prop de 44 mil milions. També assenyala que BPA no hi apareix perquè no ha facilitat els resultats de l´any anterior i que el sector financer ha estat marcat per la nota del FinCen contra l´entitat financera intervinguda.

L´ABA ha publicat l´anuari amb les dades de la banca andorrana del 2014, on no apareixen les de BPA ja que no les ha donat a conèixer. Des de l´Agrupació de bancs es destaca que arran de l´afer, la prioritat ha estat preservar la confiança i la reputació del sistema financer davant les institucions, mercats i clients.

També s´assegura que, tot i l´entorn complex, el sector bancari està preparat per fer front als canvis que es presenten, especialment a l´adaptació als estàndards internacionals per poder competir en igualtat de condicions amb la resta de places financeres.

Pel que fa a les xifres, els recursos dels quatre bancs, exceptuant BPA, eren de 43.965 milions el 2014, xifra que representa un increment de prop del 30% respecte de l´any anterior. Andbank gestiona una mica més de 20.000 milions; Crèdit Andorra, al voltant dels 15.000; Morabanc, uns 8.000, i BancSabadell, prop dels 1.000.

Els beneficis es van situar en uns 180 milions d´euros, una dada lleugerament inferior a la del 2013. Pel que fa al nombre de crèdits atorgats l´any passat, va baixar de forma poc significativa i es va situar en uns 6.000 milions. L´ABA també destaca els bons nivells de ràtios de solvència i liquiditat de les entitats.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.