Els sindicats creuen que Cinca ha trencat la confidencialitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els sindicats de funcionaris han decidit no replicar les declaracions del ministre de Finances, Jordi Cinca, respecte les negociacions sobre els complements de pensió. Cinca va explicar a Ràdio i Televisió d'Andorra que les prejubilacions no són assumibles i que vol tenir un esborrany de la modificació aquest novembre. Fonts sindicals diuen que Cinca ha trencat la confidencialitat de les trobades.

Gabriel Ubach, el secretari general de la Unió Sindical i portaveu del sindicat de duaners, ha assegurat que no vol respondre les afirmacions d'ahir de Jordi Cinca al programa "la Rèplica" d'Andorra Televisió respecte la idea que la qüestió de les prejubilacions difícilment es pot negociar.

Cinca també va afegir que s'haurà de veure si les negociacions avancen les properes dues setmanes ja que, al novembre, es vol tenir enllestit el projecte de reforma dels complements de pensió dels funcionaris. Ubach ha afegit que el seu silenci està motivat perquè estan en una negociació i volen mantenir un perfil discret.

Fonts sindicals s'han mostrat sorpreses davant del fet que Jordi Cinca fos tan explícit respecte a les propostes de l'executiu, atès que, teòricament, les converses eren internes i no havien de transcendir. Per la seva banda, Cinca s'ha mostrat optimista respecte a les negociacions amb els sindicats: "Si entro a una d'aquestes reunions des del convenciment que no anirem enlloc, millor no entrar-hi". Ha afegit que creu "que hi ha les bases per arribar a acords" i reconeix que no ha amagat "la dificultat de posar-nos d'acord en el tema de les prejubilacions perquè els funcionaris tenen unes aspiracions de mantenir total o parcialment el que avui en dia tenen i que el Govern jutja que són inviables des d'una vessant econòmica". En aquest sentit, afirma que l'executiu "avalua quines alternatives" té. La propera reunió entre els sindicats de funcionaris i l'executiu per negociar aquesta qüestió es durà a terme dilluns que ve.

Informa: Pere Moliné

Contingut relacionat:

L'entrevista completa a Jordi Cinca a La Rèplica

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.