Els supermercats intenten adaptar-se als celíacs
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Ser celíac implica uns canvis dràstics en els hàbits alimentaris. Aquesta patologia, que actualment afecta l´1% de la població europea, provoca una intolerància permanent al gluten present en bona part dels cereals. Davant d'aquesta situació, tant els productors com les cadenes de distribució comencen a oferir una gamma de productes adaptats per cobrir la demanda que requereix aquest col·lectiu.
Actualment, una de cada cent persones pateix intolerància al gluten. Si es traslladen aquestes xifres a la població andorrana, unes 800 persones aproximadament conviuen amb una intolerància alimentària que avui dia segueix tenint un caràcter permanent. Les qüestiona mèdiques i els dubtes que genera el nou cistell de la compra que han d’afrontar els celíacs, són els principals interrogants que manifesta el col·lectiu.
Tot i la manca de botigues adreçades a celíacs, a poc a poc, els centres comercials comencen a oferir productes per a intolerants alimentaris en seccions especialitzades.
Malgrat els esforços que mantenen tant productors com distribuïdors, la diferencia de preu i de gust segueix sent el principal inconvenient dels productes sense gluten.
Tot i la feina feta, encara resta un llarg recorregut per aconseguir normalitzar plenament el dia a dia de totes aquelles persones que pateixen intolerància al gluten o a qualsevol altre aliment.
Informa: Borja Nolla