Els taxis monovolum cobraran un suplement per transportar més de quatre passatgers

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els taxis monovolums cobraran un suplement quan transportin més de quatre passatgers. El Govern ha aprovat una nova tarifa que pretén compensar el major cost que afronten els taxistes amb aquests tipus de vehicles, a banda de premiar el plus de qualitat que ofereixen. L'executiu, però, ha rebutjat una pujada de tarifes per al 2016, tal com es demanava des de l'Associació de Taxistes.

A partir d'ara, fer ús d'un taxi com aquest si s'és més de quatre passatgers tindrà un suplement d'1,3 euros. El Govern ha aprovat una nova tarifa per als taxis monovolums, és a dir, aquells que poden transportar més de quatre clients i fins a un màxim de vuit.

Es tracta d'una reivindicació històrica de l'Associació de Taxistes, que demanava compensar el cost extra que suposen aquests vehicles. El ministre portaveu, Jordi Cinca, creu que "és una manera d'afavorir que poc a poc es vagin incorporant més vehicles monovolum a l'oferta de taxis".

Per contra, el Govern ha rebutjat una altra petició: augmentar les tarifes de taxi pel 2016. Es creu inoportú, tenint en compte l'IPC negatiu del 2015 i la davallada del preu dels carburants.

D'altra banda, també s'ha aprovat el reglament de classificació dels vehicles destinats al servei de taxi i dels vehicles de lloguer amb conductor o sense. Estableix quins vehicles es poden fer servir en cada modalitat. A més, per lluitar contra l'intrusisme, es fixa que un sol vehicles pugui llogar-se amb conductor o sense, però amb un període mínim de quatre mesos en cada modalitat.

Informa: Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.