Els traumatòlegs desmenteixen les paraules de Burgués

Com ja va avançar ahir RTVA, el BOPA publica avui el decret per cobrir la plaça de cap d’equip d’Atenció Especialitzada de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia per al Centre Hospitalari Andorrà. La sol·licitud ha d'anar acompanyada d´un projecte assistencial. Per altra banda, els traumatòlegs desmenteixen que no hi hagi treball en equip i remarquen que tot i ser especialistes en certes cirurgies, fan habitualment intervencions de traumatologia general.

Els interessats a cobrir la plaça de cap de traumatologia han de presentar un projecte assistencial i organitzatiu del servei. A més es demana el títol de metge especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia de MIR o equivalent. Una experiència mínima de 10 anys en l’àmbit assistencial com a metge especialista i de 5 anys en gestió i coordinació de serveis de traumatologia en hospitals generals.

Es valorarà l´experiència en la gestió d’equips humans, la capacitat per a la implantació de projectes estratègics assistencials i la seva organització i planificació amb una clara orientació a l’eficiència.

Entre les funcions que tindrà hi figura la de promoure el treball en equip i multidisciplinar.

Precisament segons el director del SAAS, la falta de treball en equip és un dels aspectes que provoca actualment problemes en el funcionament i organització del departament de traumatologia.

D'altra banda, fonts que representen un 90% dels traumatòlegs han desmentit a RTVA que no hi hagi treball en equip, que no siguin prou polivalents o que no facin sessions clíniques. Les mateixes fonts afirmen que a banda de les especialitzacions, que donen qualitat a l´assistència, tots fan operacions de traumatologia de diversos tipus.

Segons aquests fonts, la manca d´un cap d´equip ha estat la causa principal de la situació que es viu actualment.

La plaça de cap de traumatologia l´ha ocupada de manera provisional el director general del SAAS, LLuís Burgués, des que va quedar vacant per la renúncia del coordinador de l´àrea de traumatologia de l´hospital, l´otorinolaringòleg Vicenç Martínez Vecina, el febrer passat.  De fet, fa més d´un any que la plaça de cap de traumatologia com a tal no està ocupada des de la marxa de Dídac Haro.

Informa: Almudena López    

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.