Els treballadors de BPA defensen la intervenció de l'entitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els representants dels treballadors de BPA han defensat, als micròfons de Ràdio Nacional, la intervenció de l'entitat per part de l'INAF com la millor de les solucions. Diuen que va ser arran de la nota del Fincen, no per culpa de la intervenció, que el banc va quedar aïllat del món i també a nivell nacional. Ara aposten perquè un cop separats els actius il·lícits, sigui una entitat estrangera la que compri el que quedi de Banca Privada d'Andorra.
L'actuació de l'INAF, quan va decidir intervenir BPA, va ser la correcta i, segurament, l'únic camí a seguir. Almenys aquesta és la percepció dels treballadors de Banca Privada d'Andorra. Tenen clar que va ser la nota del Tresor nord-americà, que acusava directius de BPA de pràctiques il·lícites, la que va provocar la crisi actual. De fet, asseguren que és gràcies a la intervenció que els empleats de l'entitat poden negociar amb el Govern, grups parlamentaris, l'INAF, l'AREB i amb l'empresa. Xavi Bonell, representant dels treballadors de BPA: "Un cop el FinCen publica la nota, BPA queda aïllada del món. La intervenció havia d'estar feta perquè sinó segurament avui no estaríem asseguts amb una certa expectativa de solució futura, el banc estaria tancat certament. I no volem valorar, com a mínim de moment, el que s'ha fet un cop es va fer la intervenció". Els treballadors celebren que l'auditoria de PricewaterhouseCoopers no hagi trobat gaire irregularitats més que les que denunciava la nota del Fincen. Un cop se separin aquests actius tòxics de la part bona del banc, entenen que el millor que podria passar és que fos una entitat estrangera la que comprés BPA. Primer, per la imatge exterior i, sobretot, perquè consideren que si la compradora fos una empresa andorrana els seus llocs de treball es veurien seriosament compromesos. Lluís Pérez Representant dels treballadors de BPA: "Creiem que per la bona salut del sistema financer propi andorrà, seria bo que una entitat estrangera i de renom donés estabilitat i tornés a equilibrar el sistema". Els empleats de BPA han agraït la comprensió de la població amb ells i han volgut aclarir que, en les seves demandes, centrades en les prejubilacions i indemnitzacions màximes, no volen cap tracte de favor ni diner públic. Reclamen que se'n faci càrrec BPA amb els seus recursos.Informa: Jordi Cama Imatge: Robert Querol
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.