Encamp reparteix més de 1.500 plats d'escudella

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Encamp ha celebrat l'escudella de Sant Antoni Abat aquest diumenge, una escudella que compleix els 30 anys de tradició i que va néixer després de l'experiència d'Andorra la Vella i la Massana. Són tres dècades de tradició que conserven, això sí, una recepta ancestral.

La passada matinada començaven a fumejar les fogaines d´una escudella feta amb carn, verdura, llegums, pasta i arròs i que se serveix amb carn de l´olla, mandonguilles, botifarra blanca i bringuera. Un plat consistent pel qual molts han aguantat estona fent cua amb la companyia del fred i la neu.

Amb carmanyoles, recipients de tot tipus o el plat commemoratiu dels 30 anys, s´ha anat servint un plat que només un grup de russos s´ha atrevit a menjar a l´aire lliure. 

D´altres en canvi han preferit un refugi i una mica d´escalfor per gaudir-ne més. Per l´ocació el comú ha habilitat la sala polivalent del poliesportiu. L´escudella d´Encamp fa 30 anys i algú recorda dies com avui amb menys comoditats. 

Per fer caliu i mantenint la tradició abans de repartir l´escudella ha estat  el torn de la tradicional subhasta d´embotit i coca. Els beneficis, 1.685 euros, es destinaran  a Càritas. La setmana vinent l´escudella fumejarà també al Pas de la Casa.


Informa: Rosa Alberch
Imatges: Lluís Calvo
Locució: Ivan Álvarez

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.