L’encant dels orgues encapçala el tercer dia de les Jornades Europees del Patrimoni

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El tercer dia de les Jornades Europees del Patrimoni 2024 ha començat amb un itinerari força diferent. Una visita per les diverses esglésies del país ha servit per conèixer l'encant dels orgues i les seves característiques.

Des de les deu del matí d'aquest dissabte, els visitants més curiosos gaudien de les explicacions de l'organista Ignacio Ribas.

Les esglésies de Sant Esteve d'Andorra la Vella, Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana i Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany, han sigut els llocs en què han pogut mostrar els instruments.

La gran varietat d'orgues que hi ha a Andorra mostra la gran riquesa musical.

"Els orgues que tenim aquí a Andorra, com que a cada lloc tenim orgues diferents, la varietat d'instruments permet una interpretació de música molt diferent".

Ignacio Ribas, organista

La visita per les diferents esglésies, no només servia per mostrar el funcionament dels instruments, sinó que també era una reivindicació per mostrar el patrimoni cultural que hi ha al país i que desconeixem. Els més apassionats a la música han gaudit de la visita, i consideren que s'haurien de fer més activitats com aquestes.

"Em sembla correctíssim, perquè així ens n'assabentem; que encara que faci molts anys que vivim a Andorra, no ens assabentem de tot."

Visitant

Les Jornades Europees han tingut també activitats a la tarda de dissabte. S'ha fet una sortida des de l'església de Sant Corneli d'Ordino fins a la Farga Rossell de la Massana per conèixer el passat siderúrgic de les dues parròquies.

 

Informa: Liam Pallarés

Imatges: Txell Taboada 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.