L'encariment de les matèries primeres i la situació d'incertesa mundial marquen la campanya de joguines 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'encariment de les matèries primeres i la situació d'incertesa mundial han marcat la campanya de joguines d'aquest any. Els responsables de les botigues han hagut de ser més previsors que de costum i alguns ja han notat la inflació de preus. Tot i que les previsions són positives, la temporada no ha començat amb bon peu. 

La preparació de la campanya de joguines d'aquest any ha estat fora del normal. Les diverses problemàtiques mundials, com la inflació de preus i la crisi de transports, han influït de manera directa en algunes botigues de joguines. 

El gerent del grup Basar Valira, Joan Villasevil ha explicat que veient les problemàtiques s'havien avançat per poder tenir les joguines al Nadal. "Sabíem que faltaria matèria primera, i que hi hauria problemes amb el transport i ens hem adelantat uns mesos per tenir el producte per Nadal". Uns problemes que s'han vist repercutís en el preu final i també en la matèria primera, tal com afirma la responsable de papereria i joguines del CCA, Esperanza Cruz: "Tota la matèria prima ha tingut un increment força alt, entre un 10 o 15%."

D'altres han tingut la sort de no veure's perjudicades per aquesta inflació però sí que preveuen que els afectarà. "Jo estimo que l'any que ve no baixarà d'entre un 7%-10% d'increments del preu de les joguines", afirma el director de l'EpizenEdgar Martínez.

Tot i que la situació és incerta, el que sí asseguren és que aquesta temporada no ha tingut el millor inici. "Crec que la temporada va una mica atrassada", afirmen des de l'Epizen. Un fet al que també es sumen des del CCA. "Nosaltres al mes de novembre, hem vist una petita baixada de vendes de joguines. Ara al mes de desembre, s'està equilibrant una mica."

Tot i això, es mostren optimismes amb el que queda de campanya, perquè expliquen que la gent cada cop més s'espera fins a l'últim moment per fer les compres de Nadal.

Informa: Maria Lucena 
Imatges: Kevin Ribeiro- Cristina Fidalgo- Eric Escabias

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.