Endinsant-se a la Mina de Llorts

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La mina de Llorts es consolida com un dels principals atractius turístics d'Ordino per a aquest estiu. De fet, donada la demanda, s'ha avançat l'obertura quinze dies abans de l'habitual. Les visites són guiades i estarà oberta fins al setembre.

A través d'unes escales petites i de metall s'accedeix a l'interior de la mina de Llorts, que va tancar-se a finals del segle XIX. A l'interior, 30 metres lineals de roca excavada on es pot veure "in situ" com s'hi treballava.

Hi treballaven durant 11 hores dos miners. Eren francesos, i quan havien acabat de recollir tot el ferro, a l'exterior els esperaven els traginers, que eren andorrans, per portar el ferro fins a la Farga Rossell.

L'experiència és enriquidora per a grans i petits, ja que s'explica al detall quin tipus de ferro se n'extreia, de quina manera  i quins estris s'utilitzaven.

La visita a la mina de Llorts es complementa amb la ruta que havien de fer els traginers fins a arribar a la Farga Rossell. Tot plegat forma part de la ruta del ferro que s'ha convertit en una destacada activitat turística dels que visiten la parròquia d'Ordino.

Informa: Eva Clausó
Imatges: David Moreno

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.