Energies més netes i vehicles elèctrics, primers passos de Sant Julià per ser capdavantera en sostenibilitat
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Presentat el Pla director del desenvolupament energètic de Sant Julià de Lòria. Són línies mestres per reduir la petjada de carboni que generen els equipaments i recursos del Comú. Canviar el gasoil per energies més netes o substituir la flota de vehicles actuals per elèctrics són alguns dels canvis que es volen fer d'aquí al 2035.
Amb l'objectiu d'anar cap a una parròquia més sostenible, aquest dijous Sant Julià de Lòria ha organitzat la Jornada de Sostenibilitat, en la qual han participat una cinquantena de persones.
El més esperat ha estat el Pla director pel desenvolupament energètic de la parròquia elaborat per José Gismero. Són setanta fulls, ha arribat fa dos dies i ha d'ajudar a reduir la petjada de carboni. Segons ha explicat el cònsol major, Josep Majoral, es començarà pel canvi de les fonts d'energia que escalfen edificis com el del Molí o el Centre de Congressos on s'ha fet l'acte; també s'ha de substituir la flota de vehicles i l'enllumenat, que suposa un 33% de la petjada.
L'objectiu és arribar al 2035 essent més eficients i sostenibles, i és que els països de muntanya són més sensibles al canvi climàtic.
En l'acte s'han tractat tots aquests paràmetres de manera multidisciplinària, des de la vessant turística fins a la de l'educació, des del punt de vista de la tecnologia a l'arquitectura.
La jornada també ha servit per a reflexionar sobre els reptes i les oportunitats que provoca la Covid-19.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Albert Refart