Enric Castellet recorda en un llibre els seus anys al capdavant de la ràdio i televisió públiques
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Va veure néixer l'Organisme de Ràdio i Televisió (ORTA) i l'actual Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVA). L'exdirector d'aquesta casa Enric Castellet relata la posada en marxa dels mitjans públics i els episodis que va viure al llarg de la seva direcció, com la cohesió a través del català, temes molt controvertits com Eurovisió i molt discutits com on havia d'ubicar-se la ràdio i televisió públiques.
'Un recorregut de dotze anys per la història de la ràdio i la televisió públiques' són moltes històries, de l'ORTA a RTVA, i molts dossiers que es van convertir en qüestió d'estat començant per l'actual ubicació dels mitjans públics a la Baixada del Molí després dels inicis a Casa Felipó.
Explica que "van haver-hi molts problemes i molts polítics no volien venir. També hi va haver alguna alternativa, però per poc 'feeling' polític no vam poder anar a altres llocs com el centre de congressos (d'Andorra la Vella)".
Recorda la pressió política i el control exhaustiu que es feia de l'ús del català. Castellet va ser director de l'ens en el Govern de Marc Forné, Albert Pintat i Jaume Bartumeu.
Dotze anys en què va veure l'entrada d'RTVA a la Unió Europea de Radiodifusió (UER), un capítol que, diu, tampoc va ser fàcil. Assegura que "hi havia un govern al darrere no molt llunyà al nostre que no ens facilitava l'adhesió perquè tenia por que, a través d'Andorra, hi entrés TV3".
Ferm defensor de la presència d'Andorra a Eurovisió creu que amb la retirada del certamen es va perdre una oportunitat de promoció molt bona.
En l'entrevista a l'Ara i Aquí no ha volgut revelar massa detalls del llibre que qui vulgui pot descobrir comprant-lo, ja que és a la venda a diversos punts del país.
Entrevista completa a Enric Castellet a l'Ara i Aquí:
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa