Ensenyament Superior ultima un nou marc de titulacions per anivellar-se amb Europa
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El Govern està revisant el marc de qualificacions i titulacions de l'ensenyament superior per poder homologar-lo a nivell europeu. Això també inclou la formació professional. Precisament s'han presentat els resultats de l'estudi sobre inserció laboral dels estudiants amb un alt percentatge d'èxit.
El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior està enllestint un nou marc andorrà de qualificacions que servirà per ordenar totes les titulacions i graus per poder tenir correspondència en l'àmbit europeu.
Això també afectarà la formació professional ja que s'especificarà els nivells de competències en cada cas i potser s'ampliïn o es canviïn algunes titulacions en funció de les necessitats laborals actuals.
El treball es presentarà l'any que ve i s'està portant a terme a partir d'entrevistes amb els representants de tots els sectors empresarials.
Segons ha remarcat la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, a partir d'aquestes entrevistes es podrà veure "quines necessitats s'estan posant més en relleu i quines no tenen tanta sortida". "Ens serveix per repensar quines noves ofertes de formació professional han d'existir al país".
La ministra ho ha explicat en la presentació de l’estudi d’inserció laboral elaborat pel Govern i l’Agència de Qualitat Educativa i del qual es desprèn que els joves que acaben l'FP troben feina en poc temps.
Més del 85% del titulats fa 4 anys que treballen i prop del 50% que va acabar l'any passat, també, tenint en compte que un 45% no busca feina.
També es desprèn de l'enquesta que la gran majoria treballa en feines relacionades amb la formació que va fer, tot i que moltes empreses no els van demanar cap titulació.
La valoració que fan de les competències adquirides és de notable.
Informa: Ester Pons
Imatges: Arxiu RTVA
Locució: Jordi Lorente