"Les entitats bancàries estrangeres no poden venir a casa nostra fins que nosaltres no puguem sortir fora"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cap de govern ha estat molt clar. Les entitats bancàries europees no han de poder operar a Andorra fins que les andorranes ho puguin fer a Europa. Ho ha dit en una entrevista en directe a RTVA on ha explicat que aquesta és la línia vermella més important respecte de la proposta europea sobre els serveis financers. Xavier Espot es mostra confiat i assegura que encara hi ha marge per negociar.

 

"Cal fer tota una sèrie de passes perquè les nostres entitats bancàries puguin operar dins el mercat de serveis financers europeu. De la mateixa manera entenem que les sucursals d'entitats bancàries estrangeres no han de poder venir a casa nostra fins que nosaltres puguem sortir fora, és a dir, que puguin venir quan nosaltres puguem sortir. I poder sortir vol dir que nosaltres haguem aconseguit tenir els mateixos elements competitius que actualment tenen les entitats bancàries de la resta països membres de la Unió Europea."
Xavier Espot, cap de Govern

Amb tot, Xavier Espot, ha recordat que encara "hi ha marge per la negociació i que no ens hem d'alertar ni preocupar perquè encara hi ha molt camí per recórrer. I de la mateixa manera que en les altres llibertats que hem anat negociant fins ara, les posicions inicials no eren acceptables per a nosaltres i hem acabat amb un acord favorable, estic convençut que en aquest cas també serà així."

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.