Entitats financeres d'Andorra i de fora s'interessen per comprar els actius lícits de BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Diverses entitats financeres, d´Andorra i de l´exterior, han mostrat interès per adquirir els actius lícits de BPA, segons han explicat fonts properes a l´afer. D'aquí a uns dies s'obrirà el banc pont, de titularitat pública, amb tots els actius i passius lícits del banc que passaran a ser nacionalitzats. El president de l´AREB, com marca la llei, ha demanat comparèixer al Consell.

Segons fonts properes, hi ha entitats financeres, tant d´Andorra com de fora del país, que han mostrat interès per adquirir la part lícita de BPA. Abans que acabi l'any es vol fer una subhasta del banc bo.

L´AREB va emetre ahir un comunicat on exposava el pla de resolució de l'entitat financera. En els propers dies s´hauria d´obrir el banc pont, el nom del qual està per determinar, amb fitxa bancària pròpia. Serà totalment públic i farà les funcions de banc bo. És en aquesta nova entitat on es hi haurà els actius lícits que es trobin quan PricewaterhouseCoopers hagi acabat el control dels més de 20.000 comptes de BPA.

Segons s'ha assegurat des de l´executiu, aquest procés hauria d´estar enllestit a mitjan agost. Llavors serà quan s´haurà de decidir com es desbloquegen els comptes dels clients i com es manté l´operativa per evitar una previsible fugida massiva de capitals de BPA.

Mentrestant l´AREB conjuntament amb els nous administradors del banc haurà de fer el procés de selecció interna del personal que es necessiti i les condicions econòmiques i si s´ha de liquidar empleats i en quines condicions. Per altra, des de l´AREB ja s´ha demanat comparèixer davant el Consell General per explicar aquest procés.

Informa: Pere Moliné       Locució: Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.