Entra en vigor la "llei BPA"
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La llei de reestructuració i resolució d´entitats financeres ja està en vigor. A partir d'ara el primer pas que s'ha de fer és la creació de l´agència de resolució d´entitats bancàries, l´AREB, que podria constituir-se dilluns, o fins i tot, abans, en les properes hores. Es tracta de l'ens que haurà de decidir quin és el futur de BPA. La llei també crea un fons de reestructuració dotat amb 30 milions d´euros.
Avui ha entrat en vigor la llei de reestructuració i resolució d´entitats financeres, una llei que ha de donar eines per resoldre la crisi de BPA. La llei preveu la creació de l´agència de resolució d´entitats bancàries, l´AREB, que s´hauria de constituir molt ràpidament. Podria ser dilluns o fins i tot abans, en les properes hores. Entre les persones que hi podrien formar part hi ha Joan Quera, un dels actuals administradors del banc intervingut. L'AREB serà l´organisme que decidirà el futur de BPA: si es ven totalment o parcial o es liquida. La decisió és previst que es faci efectiva en el termini màxim d´un mes.
Abans, caldrà haver creat un banc bo, sense els actius de BPA sospitosos d´estar contaminats pel blanqueig de diners. Aquest banc donaria ocupació als treballadors de l´entitat intervinguda. El text preveu el manteniment de l´antiguitat dels empleats i, en cas de liquidació, indemnitzacions per anys treballats.
La 'llei BPA' també preveu la creació d´un fons de reestructuració que estarà dotat amb 30 milions d´euros, que seran aportats pels quatre bancs del país.
La llei va ser presentada per via d´urgència i extrema necessitats i aprovada al Consell General el 2 d´abril. Els grups parlamentaris demòcrata, liberal i part del mixt hi van donar suport. Només SDP va votar en contra.
Informa: Ana Alamán