Entra en vigor la llei de reforma de les pensions dels funcionaris

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La llei de reforma dels complements de pensió dels funcionaris va ser una de les grans reformes dels demòcrates en l'anterior legislatura. Com a màxim els empleats públics percebran un 60% del darrer salari i no el 70% com fins ara. El text legal ha provocat diverses accions de protesta dels col·lectius afectats, com una vaga dels duaners.

L'executiu considerava insostenible l'actual model en què el Govern aporta un complement a les pensions que els treballadors públics reben de la CASS, ja que el fons mai s'havia aprovisionat i per això va redactar la llei de reforma d'aquest sistema. El text legal preveu la creació del fons, però amb una aportació menor del Govern compartida amb els funcionaris. Ara com a màxim percebran un 60% del darrer salari.

El PS i el grup mixt van votar en contra del projecte legal i una setmana abans que fos aprovada el Sindicat de Duaners i el d'Ensenyament Públic van realitzar una aturada. El mateix dia de la votació els duaners van fer una vaga. A més, els sindicats de funcionaris van presentar més d'un miler de signatures als representants dels Coprínceps demanant que no ratifiquessin el text i van presentar un recurs a la Justícia. Una dotzena de membres de la policia van avançar la seva jubilació abans que entrés en vigor la llei per por a perdre drets.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.