L'equip de 'Dama Blanca' vol portar la pel·lícula a Sitges 2024

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El directors de cinema David Haro i Gerard Navalón volen estrenar el seu últim projecte, Dama Blanca, al Festival de Sitges de l'any vinent. Aquests dies l'equip torna a Andorra per completar el rodatge a Avuvinyà. Aquest matí de dimecres Haro ha estat a Ràdio Nacional on ha reivindicat el paper d'una Film Comission per al país. 

Farà aproximadament un any que rodaven a Casa Cristo part de la pel·lícula que recupera la llegenda laurediana de la Dama Blanca per parlar d'unes desaparicions a les muntanyes acabada la guerra civil espanyola en un moment en què s'intenta restaurar la moral cristiana.

Ara l'equip torna a ser al país per rodar a Auvinyà on transcorre part de la història i on per primera vegada veurem Jordi Sánchez que és un dels fitxatges de la pel·lícula per al paper de vicari, l'antagonista del capellà que interpreta Marc Ribera. 

L'oportunitat de rodar una pel.lícula dels anys 40 en paratges que no han canviat i les possibilitats que ofereix el país diuen han de fer pensar les institucions en la importància d'una Film Comission tantes vegades reivindicada. "Pots gravar una tempesta de neu i anar al centre ciutat amb aquestes torres que tenim ara que son similars a Tòquio. Pel bo i pel dolent Andorra és el que és i té un potencial de Film Comission molt interessant per la seva natura", ha expressat el director de cinema.

Amb Gerard Navalón els queda molta feina per davant però el que tenen clar és l'estrena del migmetratge a la gran cita del cinema fantàstic del 2024. "No tenim data, però Dama Blanca segur que serà al Festival de Sitges de l'any vinent."

Cada vegada són més els professionals andorrans del cinema que treballen fora però tornen per posar en valor la nostra història i explicar d'on venim.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Arxiu RTVA 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.