Es compleixen 21 anys de l'accident del Monsa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui fa tot just 21 anys d´una de les tragèdies més grans de la història recent d´Andorra: l´accident dels magatzems Monsa, en el qual van perdre la vida 9 persones i 37 van resultar ferides.

Els camions tenien prohibit circular pel centre del país els dies festius, però al Principat era un dia feiner. Era dimarts i Andorra, com avui, era plena de turistes. Un camió que transportava tones de sucre des de França i que es dirigia a Sant Julià, es va quedar sense frens i entre la plaça Coprínceps i l’antic centre comercial Monsa, avui zona per a vianants, va baixar sense control i es va encastar contra la perfumeria. Al seu pas, va deixar imatges desoladores. 9 persones van perdre la vida, totes dones, i hi va haver 37 ferits.

Dies després la investigació va demostrar que el vehicle no havia passat l´última inspecció tècnica oficial. Abans del sinistre, el conductor, Jean-François Passini, de 31 anys, havia trucat a l´empresa perquè el camió no funcionava correctament. Li van portar una nova tractora i li van advertir que anés amb compte amb els frens perquè no funcionaven gaire bé. La irresponsabilitat dels propietaris va ocasionar 9 víctimes mortals.

Després d´un any la xifra va augmentar a 10: Jean-Francois Passini, el conductor, va ser tambè víctima indirecta d´aquella tragedia: va decidir posar fi a la seva vida. Ha estat una tragèdia que ha marcar la història recent del país. Cada aniversari, la gent d´Andorra ha recordat les víctimes amb homenatges espontanis.


Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.