Es crea el departament de Tributs i Fronteres

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha presentat el decret de creació del departament de Tributs i Fronteres, l´embrió de la futura Agència Tributària. El nou departament, que començarà a funcionar l´1 de febrer, estarà integrat per un centenar de treballadors i es dividirà en quatre direccions adjuntes. Serà l´encarregat de gestionar i controlar tot allò relacionat amb el marc impositiu.

El Govern ha presentat el funcionament del nou departament de Tributs i Fronteres, la fusió dels dos organismes ja existents, que s'encarregarà de garantir una aplicació general del sistema tributari i del sistema duaner. El departament estarà format per 103 efectius ja treballadors del cos de l'administració general i del de duanes. Tindrà una direcció general i quatre direccions adjuntes. El director d'Assumptes Tributaris, Albert Hinojosa, ha explicat quines seran les funcions principals del departament: “Garantir una aplicació general i eficaç del sistema tributari i del sistema duaner; gestionar, liquidar, recaptar, inspeccionar i aplicar el règim sancionador dels tributs; controlar la recaptació dels ingressos; i participar en l'elaboració de la normativa tributària i l'emissió de les respostes a totes les consultes tributàries que puguin plantejar els ciutadans”.

El departament de Tributs i Fronteres funcionarà sota un programa anual d'actuació que aprovarà el Govern i que fixarà els objectius i les accions a desenvolupar. Tindrà cura especial en el tractament de les dades sensibles dels contribuents i de l'elaboració del cens d'obligats tributaris. Començarà a funcionar l'1 de febrer.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha afirmat que  “és un pas necessari perquè està emmarcat en el que preveuen les lleis d'organització del mateix Govern, és un pas previ a la creació del que haurà de ser en el futur una agència que funcioni com un organisme autònom, que gestioni tots els impostos de l'estat”.

Cinca ha explicat que s'ha escollit posar en marxa ara el departament perquè el 2014 és un any sense novetats en el marc impositiu.

Informa: Ana Alamán    Imatge: C.Jubete / M.Bellosta 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.