Es crearà un registre de maltractadors d'animals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern impulsarà un registre de maltractadors d'animals. És un dels canvis que l'executiu vol dur a terme per endurir les penes en el codi penal per aquest delicte. A més, les condemnes s'apujaran fins als dos anys de presó. Des de l'associació de defensa dels animals de companyia, Laika, s'assegura que estan satisfets pels canvis.

Entre les modificacions que el Govern vol fer per endurir les penes per al delicte de maltractament animals destaca la creació d'un registre de condemnats. A més, també es vol fixar que els qui estiguin sentenciats per aquest delicte no puguin tenir animals entre tres i sis anys d'edat.

En línies generals, les condemnes s'apujaran fins als dos anys de presó i els 9.000 euros de multa. La intenció del ministeri de Medi Ambient és equiparar les sancions i condemnes per aquest tipus de conducta a les establertes als països de l'entorn.

Laika ha mostrat el seu acord amb aquestes mesures. Declara que totes les demandes que van dur a terme en aquest sentit han estat acceptades per l'executiu i que així serà molt més fàcil castigar els maltractadors d'animals.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.