Es limita la retirada d'efectiu a 2.500 euros per als clients de BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La situació excepcional que viu BPA ha motivat l´aprovació de mesures cautelars de caràcter temporal que afecten els clients de l´entitat. S´han limitat les disposicions de xecs, transferències o retirada d'efectiu a un màxim de 2.500 euros per setmana i compte i no es poden tocar els plans d´estalvis. L'objectiu és preservar l'estabilitat i el valor de l´entitat i la reputació del sistema financer andorrà.
El BOPA publica avui el decret d'aprovació de les mesures en relació a les operacions que poden efectuar els clients de BPA.El decret faculta els administradors provisionals a adoptar les mesures que considerin adients respecte a les operacions nacionals i internacionals. En aquest sentit, s´ha limitat les disposicions de xecs, transferències o retirada d'efectiu a un màxim de 2.500 euros per setmana i compte i no es poden tocar els plans d´estalvis.El decret també estableix que es poden establir controls qualitatius extraordinaris per raó de la tipologia de la clientela i de les seves circumstàncies, amb especial atenció a les petites i mitjanes empreses.Es tracta de mesures temporals que permeten garantir l´operativa corrent bàsica de BPA. Pretenen preservar els interessos dels clients i salvaguardar l'estabilitat i el valor de l´entitat, així com protegir l´estabilitat i reputació del sistema financer andorrà, promoure la confiança i contribuir a reduir el risc sistemàtic.Tot i això, l'agència de qualificació creditícia Fitch ha rebaixat tres graus la nota de BPA, de BB+ a B+, de manera que ha degradat més la consideració de l'entitat.Informa: Anna Lladó
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.