Es lliuren les firmes a favor de despenalitzar l'avortament

La plataforma "Sí als nostres drets" ha lliurat al síndic general les 4619 signatures a favor de la despenalització de l'avortament en els tres supòsits terapèutics. El seu objectiu és que els partits polítics incloguin el tema en la propera campanya electoral i es pregunti al poble què vol fer. Es continuarà recollint signatures i les tornaran a entrar la legislatura vinent perquè es debati la qüestió al Consell General.

Les tres cares visibles de la plataforma, Mònica Codina, Anna Dolsa i Bernat Escoda, han portat avui una còpia de les 4.619 signatures recollides entre abril i juny dins la campanya en favor de la despenalització de l'avortament amb els tres supòsits terapèutics.

El 67% dels firmants són dones, és a dir, 3.102 signatures; 1.477 signatures són d'homes, xifra que representa un 32% del total, i en quaranta casos no s'ha pogut especificar el sexe ja que l'enquesta no ho demanava i el nom propi del firmant tampoc ho permetia.

Un 57% dels signants són andorrans per la qual cosa es podria presentar una iniciativa legislativa popular. La plataforma explica que el seu objectiu és que el debat sobre la despenalització de l'avortament sigui abordat en les properes eleccions generals.

El portaveu de la plataforma, Bernat escoda, creu que "l’excusa per no tirar-ho endavant són suposats condicionants institucionals o constitucionals" i el que volen, per tant,  és "que la gent quan vagi a votar ho tingui en compte, que els partits es pronuncïin sobre aquest tema i s’acabi discutint al Consell", ja que recorda "no s’ha debatut sobre el fons de la qüestió, simplement es va desestimar".

Els portaveus reconeixen que els firmants s'han enfrontat amb un estat d'opinió que era desafavorable pel debat de rerefons relacionat amb la constitució. El lliurament de les signatures arriba després d'unes declaracions del Papa Francesc que no han deixat ningú indiferent i que la portaveu de la plataforma, Mònica Codina, jutja "molt importants" pel que es pot generar entorn d'aquest debat.

Informa: Almudena López    Imatge: Robert Querol

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.