Es permetrà el vot per correu i es regularà l'electrònic

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Grup Parlamentari Demòcrata proposava, ara fa un mes, un canvi a la llei electoral per permetre el vot per correu. Avui el butlletí del Consell General publica el criteri favorable del Govern a la proposició de llei de DA. L'executiu va més enllà i es compromet a desenvolupar, també, el vot electrònic.

Els andorrans residents a l'estranger podran votar per correu. Els grup parlamentari de la majoria presentava, el 14 d'octubre passat, una proposició de llei per modificar la llei electoral en aquest sentit. I el Govern, ha emès el criteri favorable. La proposició de llei obre la possibilitat de fer ús del vot per dipòsit judicial per correu als electors residents a l'estranger que constin com a tals al registre electoral. També podran votar per correu aquells electors que acreditin que estan estudiant o treballant fora del Principat.

El Govern considera que és una reforma pertinent perquè es permetrà finalitzar l'escrutini el mateix dia i evitar la inseguretat que podria provocar un possible canvi de resultat electoral. La nova llei electoral preveurà, a banda dels set registres electorals comunals, la creació d'un registre electoral nacional per aportar més seguretat jurídica. El Govern assenyala que en el futur, caldrà preveure també el vot electrònic. En aquest sentit, es compromet a desplegar tots els requisits tecnològics i legals que permetin el vot electrònic.

Informa: Agències / Xavi Palma

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.