Escaldes aprova un pressupost amb una partida per a un nou aparcament a la zona alta

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Escaldes-Engordany ha presentat aquesta tarda el pressupost previst per al 2016, un 5,8% més alt que el de l'any anterior. El projecte amb més dotació pressupostària és la construcció d'un nou aparcament a la zona alta de la parròquia, amb una gran cabuda de vehicles i que estaria finalitzat el 2020.

El comú de la parròquia escaldenca ha presentat per enguany un pressupost de 24,2 milions d'euros, una xifra superior en 1,3 milions a la de l'exercici de l'any passat i amb una inversió de 2,9 milions d'euros. S'hi suma també una dotació de 10 milions plurianuals per a construir un nou aparcament. Es tracta d'un projecte que uniria la carretera de l'Obac amb el carrer mossèn Guillem Adellach, amb capacitat per a unes 600 places i que vol dinamitzar la zona alta de la parròquia. Estaria acabat el 2020. La consellera de Finances d'Escaldes-Engordany, Nuri Gómez, ha destacat se situa en "una zona especialment mancada d'aparcament". El projecte suposarà "una entrada directa des de la carretera de l'Obac a l'eix comercial a la part alta, una zona que durant un temps ha estat bastant deprimida i on el comú ha intentat potenciar moltíssimes accions".

Tot i que es tracta d'un projecte de la majoria, els consellers de l'oposició han dit que hi donaran suport. La consellera socialdemòcrata Cèlia Vendrell ha dit que el sue objectiu és que "s'acabi fent perquè es portava en el programa d'unes eleccions comunals de fa 12 anys i encara avui no s'ha fet realitat". Per la seva banda, el conseller liberal Marc Magallón hagués preferit "alguna cosa un pèl més austera". Diu que "si s'acaba concretant serà una gran cosa però en detriment d'una quantitat econòmica molt important".

Els pressupostos i el nou marc pressupostari, fixat per la Llei de sostenibilitat de les finances públiques han estat aprovats per majoria amb l'abstenció dels consellers de l'oposició. Els cònsols han remarcat la importància de fer un pressupost amb força inversió, després de quatre anys de contenció, i han indicat que el deute se situarà, a finals d'any, en el 54% del màxim permès.



Informa: Judit Pedrós Imatge: Jordi Seabra Locució: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.