Escaldes-Engordany aprova un pressupost "auster"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d'Escaldes Engordany ha aprovat un pressupost per a l'any vinent de 19,9 milions d'euros, un 1,3% menys que el del 2013. La minoria s'ha abstingut, perquè considera que no se'ls ha tingut en compte per elaborar-lo. També s'ha aprovat un crèdit extraordinari de 600.000 euros per substituir i millorar els equipaments de gestió i control d'accés als aparcaments comunals.
Un pressupost auster, de sentit comú i equilibri. Així ha definit la cònsol major d'Escaldes-Engordany el pressupost comunal per al 2014. Es congelen tributs i preus públics i es mantenen les bonificacions els dos primers anys d'obertura d'un negoci. Els números aprovats preveuen una despesa de 19,9 milions d'euros, un 1,3% inferior que l'exercici anterior, i situen l'endeutament a final del 2014 en 26,6 milions d'euros. La minoria s'ha abstingut, perquè segons han dit, no se'ls ha fet partícips ni se'ls ha permès fer aportacions.El comú també ha aprovat, per assentiment, un crèdit extraordinari de 600.000 euros per a la substitució i millora dels equipaments de gestió i control d'accés als aparcaments comunals. La consellera de finances, Núria Gómez, ha explicat que "són uns aparcaments obsolets i no permeten oferir serveis que reclamen els usuaris i els mateixos comerciants".En la sessió de comú, la minoria ha preguntat per l'eliminació, a final d'any, del complement del 25% en la cobertura mèdica dels treballadors comunals. La consellera de la minoria, Cèlia Vendrell, entén "que el comú és un organisme públic i, per tant, el complement és un avantatge que no forçosament han de pagar la resta de ciutadans d'Escaldes-Engordany envers un funcionari del comú" però paral·lelament també assegura que no està en contra que es pagui perquè desconeix "quines eren les condicions l'any 92 per voler donar aquest complement". La cònsol major, Trini Marín, ha indicat que l'empresa asseguradora s'havia queixat per la despesa que havia d'afrontar en relació amb la quota que els pagava cada mes el comú per cada treballador i ha afirmat que actualment els complements suposaven una despesa de 49.000 euros l'any, que si hagués continuat, s'hagués incrementat entre 30.000 i 40.000 euros més. D'altra banda, la majoria ha indicat que hi ha marge per fer l'aparcament del Falgueró, via crèdit extraordinari si fes falta.Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Marta Paixà Locució: Jordi Lorente
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.