Les escoles transiten cap a un futur més verd

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Incorporar arbres als patis de les escoles o implantar mesures per reutilitzar l'aigua són algunes de les mesures que han adoptat els centres educatius. Alguns han rebut aquest dijous guardons i premis per part del ministeri de Medi Ambient per fer realitat alguns dels projectes.

El programa Escola Verda arriba a la catorzena edició. Ja fa dos anys que totes les escoles del país, 33 en concret, tenen implantats aquests objectius. I aquest dijous a la plaça del Poble algunes han presentat els seus projectes com per exemple un hort al costat de l'escola, plantar lavanda o bé la reducció del menjar que es llença.

L'objectiu és transformar els espais educatius en més naturals. I per fomentar-ho, des del ministeri s'incentiva lliurant guardons i dotacions econòmiques. Aquest any, per exemple, ha estat el torn de les escoles francesa i andorrana d'Andorra la Vella i del col·legi Sant Ermengol, que han optat per fer una zona de joc més lúdica i incorporar arbres als patis.

Des del Govern, s'ha destacat la importància de comptar amb aquests espais i així fomentar un futur més verd.I és que per aconseguir una societat que posi al centre la sostenibilitat i la cura del medi ambient cal accions concretes. Els més menuts, amb tots aquests objectius ben arrelats, ho tenen clar: "Si no canviem res, res canviarà."

Informa: Caterina Vidal
Imatges: Ricard Tenza 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.