Les escoles verdes, un exemple per a altres països
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El model d'escola verda seria fàcilment exportable com un bon mètode de treball de la sostenibilitat i l'educació mediambiental. Així ho creu el director general de l'Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, Michael Møller. Actualment el 80% dels centres educatius són escola verda. Enguany s'hi afegeix el Lycée Comte de Foix, amb 1.500 alumnes.
El director general de l'Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, Michael Møller, ha pogut comprovar com es treballa el desenvolupament sostenible i la protecció del medi ambient a l'escola andorrana de segona ensenyança d'Ordino, una de les escoles verdes del país.
Møller ha fet una valoració molt positiva de les escoles verdes i ha dit que és un projecte esperançador; per aquest motiu creu que el model podria ser un exemple per a altres països. Reconeix que "és més fàcil d'adaptar en un petit país com Andorra, que permet que el sistema funcioni de la mateixa manera i amb el mateix tempo, però això no vol dir que no es pugui implantar en països més grans". Avança que ho traslladarà "als encarregats de temes educatius de les Nacions Unides".
També la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, veu "fàcilment exportable" el model i destaca com "s'ha incorporat també a les escoles dels sistemes francès i espanyol". Per tant, conclou, "és un model que funciona en diferents sistemes educatius i en diferents maneres de fer funcionar una escola".
Actualment el 80% dels centres són escola verda. Enguany s'hi afegirà el Lycée Comte de Foix, amb 1.500 alumnes. Calvó espera que aviat es podrà assolir el 100% d'integració de les escoles al projecte.
Informa: Ana Alamán
Imatge: Fernando Montero