L'escriptora Maria Cucurull presenta un nou llibre per clavar-la a l'hora d'escriure i parlar 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'escriptora i professora Maria Cucurull recull més de dos-cents duets lèxics al seu llibre "Clava-la" amb la finalitat d'ajudar a escriure i parlar millor. 

Cucurull presenta "Clava-la", un manual intuïtiu, divertit i distès que explica quines són les paraules correctes per a cada ocasió. Presenta més de dues-centes expressions que ens costen diferenciar, com per exemple, cola o pega, capsa o caixa. La mateixa escriptora manifesta que és un llibre divulgatiu "per ajudar a escriure, parlar i expressar-se millor." I esmenta les parts que té. "Hi ha diferents duets lèxics exemplificats i desenvolupats. Després hi ha una altra part que serien paraules només amb el significat".

L'última part se centra en un test per posar a prova els coneixements assolits. Amb tot, la influència del castellà i del francès pot provocar la confusió entre alguns termes. Cucurull constata que "el plurilingüisme és molt interessant, el que passa que té unes avantatges i uns desavantatges". Entre aquests últims, comenta que és "perquè no fem prou cura a la llengua catalana i llavors diem la paraula, amb el significat que té amb una altra llengua".

Està destinat a tothom que vulgui millorar la seva competència lingüística. Una guia perfecta per dir la paraula que toca quan toca. 

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Baltasar Borra 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.