Escudella per Sant Sebastià

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

És temporada d'escudelles i la Confraria de Sant Sebastià ha preparat 3.000 racions de la tradicional escudella per a celebrar la jornada. 

Preparar l'escudella vol dedicació i moltes hores de feina. El primer pas,  tallar les verdures, que ja van deixar preparades un dia abans, i des d'aleshores és un no parar. "A dos quarts de sis hem començat a fer el foc", ha explicat l'escudellaire major Pere Obiols. I també cal tallar la carn, que segons ens expliquen és on es troba el secret d'una bona escudella.

Una tradició important per al poble lauredià que volen continuar perpetuant. Per això fan una crida a la participació del jovent. "Cal que vinguin perquè nosaltres ens retirem."

Una cinquantena de persones, veteranes i novelles, han col·laborat en el procés. Les cues per tastar l'escudella de Sant Sebastià han començat a les 12 del migdia. Molts lauredians i lauredianes han portat els seus propis recipients per menjar-la a casa. Tot i l'espera, asseguren que val molt la pena.

Informa: Maria Lucena
Imatges: Eric Escabias

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.