Espanya vol impulsar la cooperació transfrontera amb el Principat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Espanya vol impulsar la cooperació transfronterera amb el Principat si cal s'hauran de crear nous instruments jurídics o institucionals per fer-lo possible. Així ho ha explicat l'ambaixador del país veí del sud, Carlos Pérez-Desoy.

Hi ha una gran quantitat de temes que necessiten una col·laboració més estreta entre Espanya i Andorra. Evidentment, hi ha la qüestió de l'habitatge que s'ha tornat molt problemàtica però també ho és, cada cop més, a l'Alt Urgell. Per aquest motiu des d'Espanya s'aposta perquè hi hagi una coordinació més gran. Un altre exemple seria la situació dels treballadors transfronterers i com millorar les seves condicions.

"És una qüestió prioritària per a tots els implicats. Autoritats locals, estatals, subestatals. Crec que tots hi estem d'acord i la idea és impulsar-la."
Carlos Pérez-Desoy-Ambaixador Espanya

El diplomàtic afirma que és una qüestió que no només afecta els Pirineus sinó que es dona a tot el món. I que la solució a tot arreu és la mateixa: més col·laboració. Ha afegit que si fa falta crear noves institucions o marcs legals, s'hauria de fer.

Informa: Pere Moliné
Locució: Maria Vilariño

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.