Espot afirma que s'haurà de tipificar el delicte fiscal

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tard o d'hora Andorra haurà de tipificar el delicte fiscal. És l'opinió del ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, que considera que el marc internacional i els passos cap a la homologació obligaran a legislar sobre aquesta matèria. Espot, un dels ministres amb més competències, assegura que ara no toca parlar de la successió d'Antoni Martí ni del seu futur política. Assegura que aquest debat no existeix al Govern.

El debat sobre la successió d´Antoni Martí al capdavant del projecte taronja no existeix al Govern. Així ho afirma un dels ministres amb més pes de l´actual executiu, el titular de les carteres d´Afers Socials, Justícia i Interior. Al programa "La Rèplica", Xavier Espot va dir que aquest debat no toca ara: "Auquest debat no està existint en el sí del Govern i no se'n parla. No em correspon a mi contribuir a fomentar-ho perquè crec que seria posar en entredit l'autoritat incontestable del cap de Govern. El meu projecte està encarat tenint en compte els tres propers anys".

Espot va explicar les prioritats en l´àmbit judicial. Són enllestir el codi de procediment civil i una nova llei de seguretat ciutadana, que regularia aspectes com ara les manifestacions o els comportaments al carrer. Pel que fa a nous delictes, Espot va reconèixer que tard o d´hora s´haurà de tipificar el delicte fiscal, una feina en la qual ha començat a treballar Finances. Ha explicat que "ara que hem completat el nostre marc fiscal i hi ha una sèrie de recomanacions que se'ns formulen des dels organismes internacionals, evidentment que haurem de caminar cap a una tipificació del delicte fiscal perquè no hi ha volta de full i perquè aquest és el camí de l'homologació que hem decidit adoptar des del Govern". "Creiem que és l'única garantia de la supervivència del nostre estat".

En matèria social Espot prioritza la redacció d´una llei d´igualtat i la modificació de la d´adopcions així com la remodelació del Servei d'Ocupació. En l´àmbit d'Interior, té sobre la taula les modificacions de les lleis de policia i el cos penitenciari i la redacció de la llei de bombers.

Informa: Ana Alamán

L'entrevista completa a Xavier Espot a la Rèplica

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.