Espot defensa el treball conjunt per avançar en la despenalització de l'avortament sense fer trontollar l'equilibri institucional
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'arquitectura institucional per una banda i l'avançament dels drets de les dones, per l'altra. Aquest és el dilema que té sobre la taula la comissió que ha de tractar la despenalització de l'avortament. Es porta amb discreció, però el que té clar el Govern és que fer trontollar l'equilibri institucional en el context socioeconòmic actual no seria oportú.
El Govern, els grups de la majoria i el PS no descarten la contractació d'experts per arribar a un compromís pel que fa a la despenalització de l'avortament.
Així s'ha acordat en la primera reunió de la comissió específica que ha de tractar aquesta qüestió. La d'aquest dimarts ha estat la primera trobada en la qual han quedat clars els posicionaments de totes dues parts, que el cap de Govern diu que són diferents però no totalment oposats.
El del Govern és avançar sense qüestionar l'arquitectura institucional tenint en compte el context actual de postpandèmia, encaix internacional i també l'afectació d'un conflicte bèl·lic amb conseqüències directes.
"Segons quin tipus d'avançament fem podem posar en entredit aquesta arquitectura institucional i, per tant, podem caminar cap a un escenari molt incert, que crec que ara tampoc és aconsellable per l'interès dels ciutadans".
Un treball que diu s'ha de fer sense pressa però sense pausa.
"El que hem d'intentar és treballar tots conjuntament des de la discreció i la voluntat de no tenir excessives presses cap a solucions de compromís que, segurament, requeriran concessions recíproques dels uns i dels altres que condueixin cap a un avançament més clar en els drets de les dones".
Terceravia, que no ha estat present en aquesta primera trobada, no descarta entrar-hi més endavant.
Informa: Anna Pifarré