Espot diu a Nova York que espera tancar "un bon acord d'associació"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'acord d'associació amb la Unió Europea també ha estat present durant la presentació de Xavier Espot a la universitat de justícia John Jay College. El cap de Govern és a Nova York amb motiu de la 78a Assemblea General de les Nacions Unides. 

Les negociacions amb la UE segueixen el seu ritme. Davant els alumnes de la universitat de justícia John Jay de Nova York, Xavier Espot ha deixat clar que "la idea és tancar la negociació i aquest acord d'associació al final del termini fixat per la Comissió Europea la pròxima primavera, que serà quan hi hagi eleccions al Parlament europeu. Per tant, esperem aconseguir un bon acord d'associació en els pròxims mesos."

Espot també ha explicat als alumnes d'aquesta universitat, especialitzada en dret penal, aspectes vitals per a Andorra com l'aprovació de la Constitució, que ha permès donar un estatut jurídic internacional al Principat, que d'aquesta manera pot ser membre de ple dret d'organismes internacionals, com ara les Nacions Unides.

Ha incidit en el compromís d'Andorra amb el multilateralisme, els drets humans i la lluita contra el canvi climàtic i per la transició energètica. Ha destacat, a més, la seguretat d'Andorra respecte a altres països, així com la independència i imparcialitat del sistema judicial. 

Informa: Anna Casanova

Imatges: Govern d'Andorra

Locució: Jordi Cama

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.