Espot sobre les eleccions comunals: "No podem dir que la nostra formació política estigui en crisi"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les comunals també han estat tema de conversa. Espot ha reconegut que els resultats no han estat bons per al seu partit, Demòcrates, però que tampoc han sigut un desastre. Ha assegurat que no estan en crisi, que segueixen tenint una forta implantació territorial i que no s'han de fer lectures de futur d'aquests comicis. 

Xavier Espot, president de Demòcrates, ha valorat els resultats electorals com a agredolços, amb les derrotes a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria. En referència a la capital, ha recordat que tradicionalment era un feu del PS i que no veia tant clar que David Astrié pogués guanyar les eleccions com molta gent donava per fet. Espot ha negat que la gestió anterior de Conxita Marsol hagi tingut res a veure i ha justificat la derrota principalment per la concurrència només de dues llistes.

Quant a Escaldes-Engordany ha elogiat la campanya d'Anna Garcia i ha reconegut la dificultat de lluitar contra Rosa Gili. I sobre Sant Julià ha explicat que a Unió Laurediana potser li ha pesat no presentar-se a les generals, a banda de la il·lusió que ha aconseguit generar Desperta Laurèdia. Tot i la derrota en les tres parròquies, Espot no veu Demòcrates en crisi.

"Amb aquests resultats, no podem dir que la nostra formació política estigui en crisi o hagi perdut una desafecció important. El factor principal que ens fa perdre a Andorra la Vella i a Escaldes-Engordany és un escenari a dues llistes".

Xavier Espot, president de Demòcrates.

També ha afegit que ningú ha de precipitar-se en fer lectures de futur o en donar la sensació que és el principi del declivi de Demòcrates, ja que considera que "encara no ha arribat el moment".

Per enfortir aquest raonament Espot ha recordat que Demòcrates va sumar 900 vots més que la resta de formacions. A més, ha estès la mà a treballar des del Govern amb tots els comuns.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.