Espot obre la porta a un referèndum sense esperar l’aval dels 27

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cap de Govern ha recollit el guant de Patrick Strzoda i no ha tancat la porta a convocar el referèndum sense necessitat que l'acord d'associació hagi estat aprovat pels 27 països, si es declara com a mixt.

Amb tot, Xavier Espot insisteix que contempla l'escenari que l'acord no ho sigui i planteja la consulta per al primer semestre del 2025.

"És una possibilitat. Si al final acaba sent un acord mixt i, per tant, necessita la ratificació de tots els parlaments nacionals dels Estats membres de la Unió Europea, s'haurà de valorar si es vol fer el referèndum abans d'aquesta ratificació, quan hi hagi la del Parlament Europeu, o bé cal esperar que alguns països es pronunciïn. Ara se'm fa difícil anticipar aquests escenaris, és una mica política ficció, però per què no, no?".

Xavier Espot, cap de Govern

Informa: Sergi Cano

Imatges: Ricard Tenza

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.