Espot veu factible que els bancs de França i Espanya poguessin actuar com a prestador d'última instància
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El Govern està negociant amb França i Espanya perquè els respectius bancs centrals puguin actuar com a prestadors d'última instància. A hores d'ara el cap de Govern veu factible aconseguir-ho, i també que es tanqui el capítol de serveis financers de l'acord d'associació amb la Unió Europea. Ho ha explicat en una trobada amb joves.
Xavier Espot es mostra confiat de poder tancar el millor acord pel que fa a serveis financers en les negociacions amb Europa. Reconeix que el punt més delicat és no disposar d'un prestador d'última instància, indispensable perquè les entitats bancàries andorranes puguin competir amb igualtat de condicions que les foranes. Una sortida seria tancar un acord bilateral amb França i Espanya perquè els respectius bancs centrals fessin la funció d'aquest prestador. El cap de Govern ho veu factible, i també que es tanqui aquest capítol amb la Comissió Europea.
"En el moment actual és factible, i en això estem treballant molt intensament amb la representació del copríncep francès, amb l'ambaixador francès i amb l'ambaixador espanyol. Hi ha una bona predisposició dels dos països en el sentit d'ajudar-nos i d'acompanyar-nos en aquest procés i, en allò que estigui al seu abast, donar també les facilitats que calgui. Però, ja li ho dic, tot just comencem."
Xavier Espot, cap de Govern
Sobre el referèndum, Espot és conscient que hi ha factors al marge del mateix acord d'associació que poden influir en el resultat.
"És clar que pot passar. Per això hem de ser capaços de fer aquesta labor de pedagogia i deixar molt clar que al final hem de segregar els debats. L'acord d'associació és tan important que mereix ser valorat i votat pel que és, no per la problemàtica específica i conjuntural del moment."
Xavier Espot, cap de Govern
El cap de l'executiu ha reiterat que un no a l'acord d'associació obriria un escenari molt incert que requeriria estabilitat política.
Informa: Laura Massegú
Imatges: Eric Escabias - Arxiu RTVA