Estades formatives d'estiu, una oportunitat per a molts estudiants d'apropar-se al món laboral

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El primer contacte amb el món laboral pot ser decisiu per al futur de molts joves. Les estades formatives d'estiu són per a molts aquesta primera empenta que els permet conèixer de prop com podria ser el seu dia a dia en una empresa de renom. 

Enginyeria telemàtica, ADE, relacions internacionals o enginyeria informàtica són alguns dels estudis que fan els joves durant l'any, però a l'estiu busquen apropar-se al món laboral i les estades formatives són una bona oportunitat.  Així ho destaca el Guillem, que està fent estades professionals a Morabanc, "aporta un valor molt gran al meu currículum". Per la seva banda, la Mireia, que està realitzant estades professionals a Creand, assegura que permet tenir un primer contacte amb el món laboral.  

Són quatre estudiants amb perfils laborals molt diferents que al juliol i l'agost duran a terme tasques molt diverses. "Estic treballant amb el nou descodificador d'Andorra Telecom", explica l'Ixent. La Júlia, en canvi, "escanejo xarxes IP i descarto si són molt vulnerables o poc". O bé en el sector bancari "ajudo a fer les transferències, pagarés, efectes", detalla el Guillem.

I potser aquesta estada els ajuda a decidir què els agradaria fer en el futur. Alguns ho tenen molt clar: "Acabaré a Andorra sí o sí"; altres, en canvi, "no ho sé, però no descarto quedar-me."

Formen part dels prop de 100 joves que es troben fent estades formatives d'estiu a les tres entitats. Una forma d'apropar-se al món laboral i obrir camins per a quan acabin els estudis.

Informa: Neus Vila
Imatges: Andreij Cristancho - Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.