En estat crític dos dels ingressats per menjar una planta tòxica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Dues de les quatre persones ingressades a la unitat de cures intensives de l'hospital per la ingestió d´una planta tòxica estan en estat crític. Es tracta de l'home i la dona de més de 60 anys. La tercera persona que estava a l'UCI, una noia de 29 anys, ha passat a planta i està en observació. També hi ha una quarta afectada, de 23 anys, que continua en vigilància.

Aquest dimecres quatre persones, tres de les quals són integrants de la mateixa família, van ser ingressades a l'hospital per la ingestió d'una planta molt tòxica, la tora. En aquests moments n'hi ha dues d'ingressades en estat crític, un home de 64 anys i la seva dona de 63, a la unitat de cures intensives. L'home ha patit diverses arrítmies i la dona, problemes neurològics. La filla, de 29 anys, ha sortit de l'UCI i està ingressada en observació a planta. La seva companya sentimental, de 23 anys, també continua al centre mèdic en vigilància.

Des del CENMA s'ha explicat que la tora és molt perillosa i acostuma a causar intoxicacions perquè es confon amb una planta comestible molt comuna. "És una planta que fa entre mig metre i un metre i mig a l'estiu quan està en flor. Són flors blaves, impossibles de confondre amb l'enciam de font. Però quan és petita, quan comença a créixer, després de la neu, sí és pot confondre. El problema és que creixen als mateixos llocs", explica el cap de la Unitat Biòtica del CENMA, Benjamin Komac.

La seva perillositat és tan gran que alguns pagesos la utilitzaven com a verí per matar rates. Les llavors es barrejaven amb patates crues i rostes de cansalada i es deixaven en diversos indrets de la llar per atreure els rosegadors.

Informa: Pere Moliné/Yasmina Canedo
Imatge: Ruben Calvo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.