Ester Nadal recupera el cabaret polític a Kabarett Protokoll

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dijous el Teatre Comunal s´ha convertit en el local d´assaig d´un cabaret polític. Sota la direcció de l´andorrana Ester Nadal, la companyia La Bacanal ha ofert una classe magistral de teatre, cultura i moral amanida amb els ingredients d´aquest gènere que durant molts anys va ser perseguit pels nazis.

Cultura, política i història sovint han tingut una complexa relació i potser el millor exemple en sigui el cabaret polític que als anys 20 van impulsar autors com Bertol Brecht, Kurt Tucholsky o Walter Mehring, del qual Frederich Hollander va musicar molts dels seus textos. 
Molts van ser perseguits per Hitler però sense defallir van exportar el gènere a altres ciutats europees. 

Ara l´elenc de Kabarett Protokoll ha recuperat els textos dels referents, la música dels autors de l´època, una mica d´història i pedagogia sobre el gènere, i tot amanit amb ball, cant, música de piano i plomes, que entre línies fa pensar, amb missatges àcids per a la política i la moral social. Ester Nadal explica que "mentre assajàvem les cançons, anaven sortint comentaris, buscàvem una no´ticia, se'ns lligava amb un tema d'un text dels anys 30" i, per tant, "l'espectacle se'ns anava fent sol".

Aquí cadascú actua en el seu nom i fa el seu paper: Ester Nadal de directora, Helena Tornero de dramaturga, Oriol Genís com a recuperador de part del repertori musical i i Òscar Machancoses, el pianista. 

La 48 Temporada de Teatre tornarà al Comunal el 2 de juny per representar una obra feta a Andorra, la "Venus de les pells".

Informa: Rosa Alberch

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.