Estiu complicat per a la gossera amb 40 gossos abandonats el darrer any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des de juny de l'any passat hi ha hagut 92 abandonaments. I atenció, la meitat l'estiu passat, de juny a setembre del 2023. Una desena van ser gossos trobats pels agents de Circulació i gairebé 40, cedits a la gossera per diversos motius, en què destaca l'habitatge. 

I això que ara l'estiu, a més, és una època delicada per a la gossera, ja que hi ha molts abandonaments. Per això des de GosSOS i l'executiu es busca fomentar l'adopció. A final d'estiu estarà llesta la nova instal·lació, que ampliarà la capacitat a 60 animals.

A la gossera ara mateix hi ha una vintena de gossos dels 42 que pot assumir. La presidenta de l'associació GosSOS, Audrey Montel, preveu que el moment crític arribarà a l'agost tot i que els darrers mesos han augmentat les adopcions i les acollides. "Hem pogut acollir tots els casos i a més a més comptem amb una xarxa de cases d'acollida que per gossos més sensibles que darrerament ens arriben gossos molt malalts i d'edat avançada i la gossera no és un lloc per a ells", prossegueix Montel.

Pel que fa a la nova gossera, el director del departament d'Agricultura, Josep Casals, assegura que amb el canvi de contracte de la gestió de la gossera "ha portat un flux important i s'ha potenciat d'alguna manera l'adopció".

Un cop acabi l'estiu, la gossera es farà gran. La nova nau estarà enllestida al setembre i millorarà les condicions dels gossos. En podrà acollir una seixantena. Quant a les millores, Casals n'enumera les modificacions. "La gossera aportarà seguretat per als treballadors perquè també acollim gossos potencialment perillosos, confort tèrmic perquè cada cubilet tindrà una catifa radiant perquè a l'hivern si fa fred els animals es puguin escalfar i un altre distintiu i es pot veure molt bé que hi hagi llum natural a dins".

El que serà l'antiga gossera es convertirà en una zona d'esbarjo per als gossos i conservarà aquestes places, 26, per a emergències i serveis, com guarderia i acolliments a l'estiu. I hi ha més bones notícies. Aquesta última setmana hi ha hagut una adopció i quatre es tancaran aviat.

Informa: Gerard Castillo
Imatges: David Moreno

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.