L'estiu funciona i Andorra Turisme preveu superar a final d'any els 10 milions de pernoctacions 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La temporada d'estiu encara la recta final amb la sensació que ha estat espectacular. I així ho confirmen les dades de pernoctacions d'Andorra Turisme. Els mesos de juny i juliol n'hi ha hagut 1,7 milions, xifra que representa un 14% més que l'any anterior. La previsió és que es superaran amb escreix els 10 milions de nits venudes de l'any passat.

El turisme viu un moment dolç al món i Andorra no se n'escapa. Després d'un hivern de rècord, amb 5,5 milions de pernoctacions, l'estiu no es quedarà enrere. A falta de les dades d'agost, als mesos de juny i juliol s'han venut 1,7 milions de nits d'hotel, un 14% més que en el mateix període de l'any anterior, quan van haver-hi 1,4 milions de pernoctacions. La distància s'amplia un 40% si es compara amb el 2019, any prepandèmia i que va ser excel·lent. 

"La valoració és positiva, hi ha un boom turístic important a nivell mundial, però cada vegada tenim més competència", ha apuntat Betim Budzaku, director general d'Andorra Turisme.

La previsió és superar aquests 10 milions de pernoctacions del 2022 sense problemes. De desembre a juliol es comptabilitzen 8,4 milions, un milió i mig més que l'any passat. La majoria dels turistes són de proximitat, però Andorra Turisme continua a la recerca de nous mercats, com els Estats Units.

Els mercat asiàtic, sense comptar la Xina, i l'Orient Mitjà són altres llocs on s'ha posat el punt de mira. A Europa, el Regne Unit, Benelux i Alemanya són altres mercats on buscar turistes.

Informa: Sergi Cano

Imatges: Laura Mitjans-Arxiu     

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.