Un estudi mostra el retorn a la normalitat d'alguns sectors econòmics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els bons nivells de vacunació i les variants menys greus de la Covid-19 han permès el retorn a la normalitat d'alguns sectors econòmics. Així ho constata una actualització de l'estudi elaborat per Andtropia sobre l'afectació de la pandèmia en l'economia dels treballadors. 

Les dades de març del 2022 mostren que la recuperació d'àmbits econòmics tan importants com el turisme s'ha produït abans del previst. Hi ha contribuït l'eliminació gradual de les restriccions en la lluita contra la Covid-19. Però segons l'actualització de l'estudi de Reig Fundació s'haurà de veure l'evolució d'enguany per confirmar que la crisi de la pandèmia s'ha superat i no s'ha vist agreujada per l'alça de preus. Marta Alberch, gerent Andtropia constata que la bretxa salarial entre homes i dones ha augmentat en aquest temps: "Les crisis sempre tenen una perspectiva de genere. Normalment les dones treballen amb salaris més precaris o treballen en sectors que estan molt afectats per les crisis i això fa que la seva reincorporació a la feina encara no sigui igual que per als homes". Els homes guanyen, de mitjana, uns 640 euros mensuals més que les dones.

La construcció és un dels pocs sectors on el salari mitjà dels treballadors ha crescut si ho comparem amb fa dos anys. També posa de relleu que les dades de la pobresa han millorat lleugerament i l'explicació rau en les ajudes socials que hi ha hagut. En canvi, però, han empitjorat una mica les dades de pobresa severa que hi ha al Principat.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.